'Gouden' locomotief ten voordele van kinderziekenhuis ingehuldigd

Federaal minister van Vervoer en Mobiliteit Isabelle Durant heeft dinsdag in het Brusselse Zuidstation een 'gouden' locomotief 1608 voorgesteld. Speelgoedfabrikant Märklin zal miniatuurmodellen van deze locomotief te koop aanbieden, de opbrengst van de verkoop gaat de Belgian Kid's Foundation, de wetenschappelijke stichting van het universitair kinderziekenhuis Koningin Fabiola. De locomotief van het type 16 kreeg voor de actie niet alleen een laagje goudvernis, maar werd eveneens getooid met een kindertekening van een patiëntje en het logo van de Belgian Kid's Foundation. Het toestel zal tot het einde van dit jaar tussen Oostende en Keulen sporen. Eind december neemt de NMBS immers dit type van locomotieven uit gebruik.

Belga

Bedoeling is dat speciale miniatuurmodellen op schaal 1/87ste van dit toestel zullen verkocht worden. De gespecialiserde fabrikant Märklin maakte hiervoor een serie van 1.600 stuks die vanaf midden oktober zullen verkocht worden aan 200 à 220 euro het stuk. Tien euro daarvan wordt overgemaakt aan de stichting. De verkoop van de 1.600 stuks zou voldoende zijn voor een minimum jaarbeurs voor een jonge arts om medisch onderzoek te doen op het vlak van kinderziektes.

Naast Isabelle Durant waren ook Karel Vinck, gedelegeerd bestuurder van de NMBS, Paul Danblon, voorzitter van de Belgian Kid's Foundation, en Eric Goris, gedelegeerd bestuurder van Marklin België bij de inhuldiging aanwezig.