Ziegler: voortzetting staking in Brussel - nieuw overleg met directie

Bij de vestiging van transportfirma Ziegler aan de Havenlaan in Brussel wordt woensdag, net als gisteren/dinsdag, opnieuw gestaakt. Dat meldt Hendrik Vermeersch (BBTK) aan Belga. Een zeventigtal vakbondsmilitanten sluit de twee toegangen tot het bedrijf momenteel af.

Belga

In de loop van de namiddag is een bijeenkomst tussen vakbonden en directie voorzien. Daarna zullen de vakbonden nogmaals overleg plegen om hun standpunt te bepalen. "Woensdagavond is de grote baas van het bedrijf, Arthur Ziegler, langsgekomen om te proberen een vrachtwagen geladen te krijgen. Maar de stakingspost heeft geweigerd", zegt Vermeersch. Indien de staking bij Ziegler zich de komende dagen voortzet, zouden volgens de vakbondsman fabrieken bevoorradingsproblemen kunnen ondervinden. "De mogelijkheid bestaat ook dat de staking zich uitbreidt naar andere vestigingen van de firma", zegt Vermeersch nog.

De vakbonden verzetten zich tegen het ontslag van een vakbondsafgevaardigde wegens een zware fout. Ze klagen ook het belabberde sociaal klimaat in het bedrijf aan.