Miet Smet: te weinig topfuncties voor vrouwen bij sociale partners

Vrouwen hebben nog steeds te weinig te zeggen in de vakbonden en de werkgeversorganisaties. Dat stelt het Belgische europarlementslid Miet Smet (CD&V) vast in een rapport over de vertegenwoordiging van vrouwen bij de sociale partners van de Europese Unie.

Belga

De talrijke actieprogramma's en oproepen voor gelijke kansen hebben in de sociaal-economische besluitvorming vooralsnog weinig zoden aan de dijk gebracht, betreurt Smet in een rapport dat dinsdag in het Europees Parlement in Straatsburg is voorgesteld. De hogere kaders van vakbonden en werkgeversorganisaties worden nog steeds gedomineerd door mannen.

Zo bestaat 40 procent van de vakbondsleden op Europees vlak uit vrouwen, maar ze bezetten minder dan 25 procent van de leidinggevende functies. Volgens Smet is het met de Europese werkgeversorganisaties nog slechter gesteld. Ook in België telt de 24-koppige Nationale Arbeidsraad slechts vijf vrouwen. Die ondervertegenwoordiging in de hoogste cenakels heeft tot gevolg dat sociale partners te weinig rekening houden met de specifieke belangen van vrouwen in het arbeidsproces, aldus de CD&V-politica. Smet wil onder meer dat de sociale partners tijdsgebonden streefdoelen vastleggen om de vertegenwoordiging van vrouwen in leidinggevende functies op te krikken. Aan de Commissie vraagt ze om meer geld te besteden aan projecten en studies die bijdragen tot een meer evenwichtige sociaal-economische besluitvorming.