Bagdad bereid Britse wapenexperts te ontvangen

Irak is bereid een team van Britse wapenexperts te ontvangen om te onderzoeken of het land massavernietigingswapens ontwikkelt, zoals de regering in Londen zegt. Dat heeft de Iraakse minister van Buitenlandse Zaken, Naji Sabri, dinsdag in Kaïro gezegd tegen het Egyptische persbureau MENA.

Belga

Eerder liet Bagdad al weten dat het dossier over het Iraakse wapenarsenaal dat dinsdag openbaar werd, ongefundeerd is. Sabri zei dat als er bewijs is voor de beschuldigingen, Bagdad bereid is om Britse deskundigen te ontvangen, zodat "ze de wereld kunnen vertellen waar die wapens zijn".

Hij herhaalde de al eerder getoonde bereidheid van Bagdad om ook wapenexperts van de Verenigde Naties toe te laten die in 1998 het land moesten verlaten. Volgens Sabri is het enige doel van het rapport om "angst te verspreiden" voor Irak. Hij zei verder dat de Verenigde Staten en Groot-Brittannië tegen Irak ten strijde willen trekken "overeenkomstig de wens van Israël om chaos en vernieling te creëren in de Arabische regio".