Ex-minnaar Diana: Ik ben prins Harry's vader niet

James Hewitt, die enige tijd de minaar was van de Britse prinses Diana, heeft zijn lange stilzwijgen verbroken om de geruchten te ontzenuwen dat hij de vader is van Diana's jongste zoon Harry. In een interview met de krant The Sunday Mirror zei hij dat zijn relatie met de in 1997 dodelijk verongelukte prinses pas was begonnen 'toen Harry al liep'.

Belga

Al geruime tijd doen in Groot-Brittannië geruchten de ronde dat de in september 1984 geboren Harry een zoon is van Hewitt. Die geruchten, gevoed door de opmerkelijke gelijkenis tussen Hewitt en de prins, bereikten vorige week een nieuw hoogtepunt toen Harry achttien werd. De beroemde fotograaf Mario Testino maakte ter gelegenheid daarvan portretten van Harry die erg lijken op foto's van Hewitt als jonge man.

Iedereen is het erover eens dat Harry weinig Windsortrekken vertoont. Bovendien heeft hij net zulk rood haar als Hewitt. Hewitt zei tegen de Mirror dat hij zich bewust is van die gelijkenis, maar dat hij beslist niet de vader is.

"Toen ik Diana voor het eerst ontmoette, in 1986, was hij al een peuter. Nu is hij een volwassen man en ziet hij er heel anders uit dan prins William. William lijkt erg op zijn moeder en Harry is nogal anders. Er zijn wel wat overeenkomstige familietrekjes, maar dat is niet erg opvallend".

Hewitt vindt prins Harry "veel knapper dan ik ooit geweest ben". Hewitt werkte in 1995 mee aan een boek over zijn toen al geëindigde affaire met Diana, 'Princess in Love'. Daarin stonden voor Diana pijnlijke ontboezemingen over hun relatie. De indiscretie van Hewitt, die Diana diep had getroffen, leverde hem de bijnaam "rat-lover" op.

In een veelbekeken televisie-interview gaf Diana in november van dat jaar toe een affaire met Hewitt te hebben gehad, terwijl haar huwelijk met prins Charles op zijn einde liep. "Ja, ik aanbad hem. Ja, ik was verliefd op hem. Maar hij heeft me ontzettend laten zitten", zei zij toen.