Welshe vervoersmaatschappij weert losbandige leerlingen

Een vervoersmaatschappij uit Wales wil geen enkele leerling uit de Mary Immaculate High School in Cardiff meer meenemen. Shamrock Travel verbrak het contract met de school omdat de kinderen het te bont maakten op de bussen, zo meldt de BBC zaterdag.

Belga

Zo zou een buschauffeur tijdens een doordeweeks ritje richting Cardiff door de kinderen zijn bespuwd. Een andere chauffeur getuigde dat een kind uit het raam chocoladerepen naar voorbijgangers gooide. Clayton Jones, directeur van Shamrock Travel, zegt dat de situatie bij momenten volledig uit de hand is gelopen. "Het gaat om de zwaarste incidenten ooit op onze lijnen", luidt het.

In tien dagen zouden zich zes ernstige voorvallen hebben voorgedaan op de schoolbussen van en naar Mary Immaculate. Volgens de buschauffeurs zijn het maar enkele kinderen die het te bont maken. "Ze maken een busrit de hel voor ons en stoken de anderen op", klinkt het.

De autoriteiten in Ely, het dorp nabij Cardiff waar de middelbare school is gevestigd, erkent de gedragsproblemen van sommige jongeren en zegt die te zullen aanpakken.