Wapenopslagplaats ontdekt in Elsene

De terrorismecel van de GDA Brussel heeft zaterdag vermoedelijk een schuilplaats ontdekt van een terroristische organisatie in een eenkamerappartement in het A-XL Flat Hotel Elsene aan de Kruisstraat 45.

Belga

"De eerste vaststellingen kunnen inderdaad wijzen op een schuilplaats voor terroristen maar kunnen evengoed verband houden met wapenhandel of een criminele bende", verklaarde een speurder ter plaatse.

De GDA Brussel onderzocht het appartement zaterdagmiddag nadat de politie van Elsene de kamer om 11 uur al onderzocht omdat de familie die de kamer huurde, zich al meer dan twee maanden niet meer bij de receptie had gemeld.

In het appartement is munitie gevonden, een Israëlisch paspoort maar ook vliegtuigticketten naar zogenaamd 'gevoelige' landen. De speurders ter plaatse wilden niet bevestigen of er ook wapens of camouflagekledij werden gevonden zoals eerder door een gerechtelijke bron was gemeld. Ook of de bestemmingen van de vliegtuigtickets de Verenigde Staten, Israël en de Arabische landen betroffen, wilden de speurders niet meedelen. Het gerechtelijke labo is ter plaatse gegaan om vingerafdrukken en andere sporen te onderzoeken.