Victor Hoxha ontsnapt uit gevangenis Merksplas

Victor Hoxha is vandaag omstreeks 14.00 u. met twee medegedetineerden ontsnapt uit de gevangenis van Merksplas. De lokale politie Voorkempen heeft onmiddellijk een zoekactie gestart. De gedetineerden zijn gevlucht met een zwarte BMW die hen stond op te wachten. Het betrof vermoedelijke een gestolen auto, zo wordt vernomen bij de politie.

Belga

Portierskoning Hoxha werd op woensdag 9 januari 2001 door de Antwerpse correctionele rechtbank veroordeeld tot acht jaar effectieve celstraf voor grootschalige afpersing. Advocaat van Victor Hoxha was Paul Vandemeulebroecke. Die zit zelf sinds dinsdag 10 september 2002 in de cel op verdenking van deelname aan een criminele organisatie, zijnde een bende cocaïnedealers.

De ouders van Victor Hoxha werden door de Antwerpse strafrechter vrijgesproken van afpersing, zijn rechterhand Mitchell Dough kreeg vijf jaar cel opgelegd. De dertien andere portiers en handlangers van de bende kregen straffen tot drie jaar cel.

De groep portiers rond Hoxha perste cafébaas en Tony McKenzie af. Die moest betalen voor interventies van Hoxha's portiers bij verschillende incidenten in de drie horecazaken van McKenzie. Bovendien zou McKenzie voor elk van zijn klanten 50 tot 100 frank (1,23 tot 2,47 euro) moeten ophoesten. De afpersingspraktijken zouden de portiersgroep 322.261,58 euro (13 miljoen frank) hebben opgeleverd.