Nieuw Brussels stripfestival heeft ambitie

Brussel start met een ambitieus nieuw stripfestival. De eerste editie van het Comics Festival Belgium loopt vanaf vandaag tot zondag in vier verschillende locaties in de Brusselse deelgemeente Sint-Gillis. En het moet gezegd, de affiche oogt fraai.

Kdejager

BR>

Drie tentoonstellingen (Sleen en Walthéry in de Pianofabriek, Hermann in het Volkshuis), een stripatelier voor de kinderen met begeleiding van Lucky Luke-tekenaar Leonardo en een indrukwekkende cast aan signerende auteurs. Een greep: Hermann, Walthery, Johan De Moor, Colonel Moutarde, Legein, Marchand, Paape en een twintigtal anderen.

Voor de eerste editie mikt de vzw '9de kunst-stripverhalen' op zo'n 3.000 tot 5.000 bezoekers. "We willen niet te groot starten", vertelt secretaris Rodolphe d'Udekem d'Acoz, overigens een achterneef van prinses Mathilde. "Maar we willen wel elk jaar groeien. Een festival als dat van Angoulême is wellicht te hoog gegrepen, maar het onze moet prestigieus worden, ook internationaal." De organisatie mikt zowel op een Nederlandstalig als een Franstalig publiek.

Speciaal voor het festival wordt de Sint-Michielsprijs, een indertijd belangrijke Belgische striponderscheiding, opnieuw in het leven geroepen. Naast deze auteursprijs komen er ook onderscheidingen voor de beste albums van het jaar voor Frans- en Nederlandstalige auteurs. Ook pers en publiek mogen prijzen uitdelen. Wie zondag wil gaan, moet wel uitkijken. Dan is Brussel autovrij.

Meer info op

.