Ontvoerde kinderen met moeder herenigd

Twee Belgisch-Tunesische kinderen zijn donderdag met hun Belgische moeder herenigd. De 19-jarige jongen en het 13-jarige meisje waren 6 jaar geleden in 1996 door hun Tunesische vader naar zijn thuisland ontvoerd. Dat bevestigt Johannes Thuy, woordvoerder van minister van Justitie Marc Verwilghen.

Belga

"Dit is opmerkelijk omdat we met Tunesië geen verdrag hebben ondertekend zoals dat met Marokko wel het geval is. Aan deze actie ging 2 jaar stille diplomatie vooraf. Mensen van het ministerie hebben met hun collega's ter plaatse besprekingen gevoerd over de zaak", verklaart Thuy. Hij zei nog dat aan de zaak niet veel ruchtbaarheid is gegeven om de kinderen en de familie hun rust te gunnen.

Op het VRT-programma

Ter Zake

had de minister nog verklaard dat er sinds met Marokko een verdrag werd ondertekend, al 12 ontvoerde kinderen weer naar België werden gebracht. In juni ondertekenden Marokko en België een verdrag over de kwestie, zodat er tussen beide landen zou worden samengewerkt op gerechtelijk vlak en gerechtelijke beslissingen op het vlak van hoederecht en bezoekrecht zouden erkend en uitgevoerd worden.