Mortselse chirogroepen fuseren

De drie Mortselse Chirogroepen,

Luit

,

Lode

en

Benedictus

fuseren. De nieuwe groep heet voortaan

Chiro Stam

, wat staat voor stad Mortsel, en gaat nu zondag 22 september feestelijk van start. "Nu hebben we 120 à 130 leden en een gemotiveerde leidingsploeg van 21 man", klinkt het hoopvol.

Kdejager

BR>

Heleen van Luit, Nele van Lode en Tine van Bem, zoals Benedictus Mortsel officieel heette, zijn er inderdaad van overtuigd dat Stam een succes kan worden. "Luit had nog 35 leden, Bem amper 25 en de oudste daar waren 12 jaar, dus er was absoluut geen opvolging voor de leidingsploeg." Alleen Chiro Lode telde nog een behoorlijk aantal leden, maar daar kampten ze dan weer met lokaalproblemen. De vochtigheid paste beter bij zeescouts dan bij een Chirogroep.

De lokalen van Bem in de Jacob van Arteveldestraat zijn te klein dus bleef alleen de terreinen achter de Theresiakerk over. De

paterkes en het Mortselse stadsbestuur hebben hier kort geleden nog geïnvesteerd in een nieuwe vleugel, zodat de Rakkers, de Tip-Tiens, de Aspiranten en al die anderen comfortabel gehuisvest zijn. "We hebben hier ook drie grote grasvelden, ideaal om te spelen."