Paul Put op Intensieve Zorgen na wespensteek

Als hij erover praat, slaat de schrik Paul Put opnieuw om het hart. Dinsdagmiddag moest de coach van Lokeren in allerijl de training verlaten nadat een wesp hem had gestoken. Een ogenschijnlijk onschuldig incidentje, maar niet voor Paul Put. Zijn handen, armen en gezicht zwollen op, zelfs zijn tong. "Heel erg akelig", gruwt hij na. "De dokters vreesden even dat ik zou stikken."

BR>

"Ik herinner mij exact hoe het gebeurd is", vertelt Put. "Ik wilde de spelersgroep in twee delen en greep naar een aantal gele hesjes op de grond. Vermoedelijk moet het beestje daar tussen gezeten hebben. Want op dat moment voelde ik een prik. 'Niets aan de hand', dacht ik eerst nog en ik wilde de training gewoon verder leiden. Tot enkele spelers opmerkten dat er iets vreemds met mij aan de gang was.

Trainer, there is something wrong. Look at your head and your eyes

, kreeg ik te horen. En inderdaad: het zag er niet goed uit. Alles was aan het opzwellen."

Waarna Paul Put onmiddellijk de training verliet en een dokter opzocht. "Op dat moment was al duidelijk dat ik allergisch reageerde op de bijen- of wespensteek - een bloedcontrole moet uitwijzen wat het net was. De dokter heeft mij dan direct een inspuiting gegeven om de symptomen te bestrijden. Eén probleem: na die injectie begon mijn bloeddruk spectaculair te dalen. Heel gevaarlijk. Even vreesden ze zelfs dat ik in coma zou geraken. Naar het hospitaal dus. Daar ben ik op Intensieve Zorgen beland en hebben ze mij aan een baxter gelegd, serums toegediend, nog meer cortisone, noem maar op. Op dat ogenblik kon ik al niet meer behoorlijk praten. Ook mijn tong en keel zwollen namelijk op, wat zelfs voor verstikkingsgevaar zorgde. Een hele nacht lang hebben ze mij van dichtbij gevolgd. Mijn koorts, bloeddruk, alles werd onder controle gehouden. Schrijf maar op: ik ben de dokters en het hospitaal heel erg dankbaar. Het had veel slechter kunnen aflopen."