Véronique De Kock dient klacht in tegen maker van monokinifoto's

Véronique De Kock heeft gisteren klacht neerlegd bij Computer Crime Unit, de federale internetpolitie, omdat een onbekende fotograaf de voormalige Miss België topless op de gevoelige plaat wist vast te leggen tijdens een vakantie in het Zuid-Franse Saint-Tropez en vervolgens de kiekjes via het internet wereldkundig maakte.

Gisterenmiddag kregen we via het internet op onze redactie een aantal heel uitzonderlijke foto's van Véronique De Kock binnen met de melding 'Véronique De Kock geflitst in Saint-Tropez'. Ongeveer gelijktijdig wist Véronique De Kock van het bestaan van de foto's af. «Een vriend had de foto's op een website gezien en heeft me onmiddellijk verwittigd,» vertelt het VT4-gezicht.

Véronique De Kock gaat al jaren op vakantie in Saint-Tropez en ze loopt er dan ook meestal in monokini rond. «Ik dacht dat ik in Saint-Tropez veilig was voor dit soort fotografen,» vertelt ze.

Toch is onze Vlaamse diva niet van plan het hierbij te laten. Zo heeft De Kock al gerechtelijke stappen ondernomen. «Onmiddellijk nadat ik van de foto's hoorde, heb ik contact opgenomen met de Computer Crime Unit,» vertelt De Kock. «Ik heb bij hen een klacht ingediend en zij proberen nu te achterhalen wie deze foto's gemaakt heeft. Ik hoop dat ze hem vinden want hij zal een serieuze boete mogen betalen.»