Circuit franco-belge: van Vloesberg naar Doornik

Het Circuit Franco-belge, de oudste Belgische rittenwedstrijd (2.3), werd dinsdag in startplaats Vloesberg voorgesteld. De wedstrijd start op 26 september en eindigt op 29 september in Doornik. Vijftien ploegen nemen deel.

Op de voorlopige deelnemerslijst staan grote namen zoals die van Robbie McEwen, Peter Van Petegem (Lotto), Danilo Hondo (Telekom), Tom Steels (Mapei), Tom Boonen en Viatcheslav Ekimov (US Postal). "Na de Vuelta zullen daar nog enkele grote namen bijkomen", vulde organisator Jean-Luc Vandenbroucke aan.

De eerste etappe start dus in Vloesberg en komt 221 km later aan in Lichtervelde. Onderweg wordt de Kemmelberg beklommen. De volgende dag rijdt het peloton tussen Komen en Moeskroen (172,5 km). In de derde rit (172 km) gaat het van Mons naar Neuville-en-Ferrain. In de vierde, van Teteghem naar Doornik (172 km), moet de Kluisberg voor de schifting zorgen.

"Het gaat om een wedstrijd die groeit. We moeten zelfs ploegen weigeren. Maar een categorie hoger willen we niet. We moeten eerst zien de organisatie perfect op punt staat", zei Vandenbroucke.

Nu in het nieuws