Rallypiloot Cols speelt rijbewijs kwijt tijdens wedstrijd

Zaterdagmiddag deed zich een opmerkelijk voorval voor tijdens de Omloop van Vlaanderen, een rallywedstrijd. Op een verbindingsrit tussen twee klassementsproeven, voerde de lokale politie snelheidscontroles uit. Larry Cols (Fiat Punto S1600), op dat ogenblik tweede in de wedstrijd, reed te snel en speelde zijn rijbewijs kwijt.

Belga

Volgens de persverantwoordelijke van de organisatie reed Cols 87 kilometer per uur in plaats van de toegestane 50. Er zat dus niets anders op dan dat Larry Cols de taak van co-piloot op zich nam en co-piloot Jean François Elst het stuur overnam.

"Het ging hier om aangekondigde controles," aldus commissaris Vanmoortel, verantwoordelijke van de politie en dispatching tijdens de rally. "Tijdens alle voorafgaande vergaderingen hebben we er, zoals in het verleden ook al het geval was, er de nadruk op gelegd dat we snelheidscontroles gingen uitvoeren. Om wie het gaat mag ik om beroepsredenen niet vertellen, maar ik kan u wel vertellen dat er op dit ogenblik reeds 6 rijders hun rijbewijs zijn ingetrokken. Ze zijn hun rijbewijs kwijt voor 15 dagen", verklaarde commissaris Vanmoortel.