Vippies

Print
KATRIN CARTLIDGE is onverwachts op 41-jarige leeftijd overleden. De Britse actrice was vooral in het art house-circuit bekend. Ze brak in 1993 door in Naked, en zat daarna ook in Career Girls en Topsy-Turvy. In Breaking the Waves speelt zij de zorgzame zuster van 'probleemgeval' Emily Watson. En binnenkort is ze ook naast Nicole Kidman en Stellan Skarsgaerd te zien in Lars Von Triers nieuwste: Dogville. Volgens de Britse krant The Guardian stierf Cartlidge aan de complicaties van een longontsteking en bloedvergiftiging.
BR>
DAVID BECKHAM en Victoria Adams hebben, uit schrik dat hun baby Romeo wordt ontvoerd, vijf lijfwachten ingehuurd. De vier mannen en een vrouw zijn voormalige leden van de elitelegerafdeling SAS. De bewaking kost het vedettenpaar 1.400 euro per dag. Voorts hebben Posh en Becks een dubbele stalen wand laten aanleggen rond hun landgoed. Bij de minste beweging springen zoeklichten aan en wordt het hele terrein gefilmd. Vorige jaar nam het gezinnetje al zware veiligheidsmaatregelen nadat de politie plannen om het oudste zoontje Brooklyn (3) te kidnappen, had verijdeld.

ANNE MARIE MARTIN, de vrouw van bestsellerauteur Michael Crichton, heeft de echtscheiding aangevraagd. Het koppel was 13 jaar getrouwd, maar de echtelieden wonen al apart sinds augustus 2001. Crichton is arts van opleiding, maar ontpopte zich tot succesrijk schrijver. Meer dan een dozijn van zijn romans en scenario's zijn verfilmd, zoals Jurassic Park, Twister en West World. De gewezen arts bedacht ook de populaire ziekenhuisserie ER.

REESE WITHERSPOON heeft officieel laten weten getekend te hebben voor een vervolg op de filmhit Legally Blonde. Voor deze rol krijgt ze liefst 15 miljoen euro uitbetaald. De sequel op de eerste film heet Red, White and Blonde. De film komt ten vroegste in juli van volgend jaar uit.

KROONPRINSES VICTORIA van Zweden (25) gaat stage lopen bij de Zweedse dienst voor buitenlandse handel in de Duitse hoofdstad Berlijn. De stage past in Victoria's voorbereiding op haar toekomstige taak als staatshoofd. De prinses heeft een appartementje gehuurd voor twee maanden.

JAMES HEWITT, lange tijd de minnaar van wijlen Diana, schenkt aan zijn petekinderen de liefdesbrieven die hij van de prinses heeft gekregen. Als zij meerderjarig zijn, kunnen ze met de verzameling doen wat ze willen. Hewitt heeft volgens sommigen "wel honderden" brieven van Diana gekregen. De prinses noemde ze ooit "een tikkende tijdbom" en verzocht Hewitt de verzameling te verbranden. Ze vreesde dat hij ze te gelde zou maken op een veiling of zou publiceren in een boek. Dat laatste is volgens de Britse wet voorlopig uitgesloten. De erfgenamen van Diana hebben nog tot 2067 het auteursrecht op alles wat de prinses heeft geschreven.

BRIAN LITTRELL van de Backstreet Boys mag zich over enkele maanden papa noemen. Zijn vrouw Leighanne Wallace is zwanger van hun eerste kindje. Brian huwde de actrice twee jaar geleden. Ze leerden mekaar kennen tijdens de opnamen van de videoclip voor As long as you love me.

JAMES HETFIELD, leadzanger van de Amerikaanse metalgroep Metallica, heeft een domein van 180 ha geschonken aan de lokale overheid in zijn woonplaats in Californië. De overheid zal het domein beheren als natuurpark. Hetfield en zijn vrouw Francesca gaan op een naburig perceel een huis van 1.400 vierkante meter bouwen, met in de tuin een bijgebouw van 600 vierkante meter waar een conciergewoning, muziekstudio en garage in ondergebracht worden.

TONY McCARROLL kruipt in de pen. De drummer die zeven jaar geleden uit Oasis werd gezet, is bezig aan een boek over de beginjaren de Britse succesgroep. De Britse sensatiepers kan haast niet wachten op het verschijnen ervan, zeker nu bekend raakte dat McCarroll de pikante details niet zal schuwen. De drummer vindt dat hij lang genoeg z'n mond gehouden heeft en wil dat Oasis-fans eindelijk het échte verhaal horen. Dat Noel Gallagher en McCarroll mekaar rauw lusten, zal er ook wel iets mee te maken hebben. Toen iemand Noel in de beginjaren van Oasis vroeg wat hij graag wilde hebben voor Kerstmis, antwoordde die: "Een nieuwe drummer". Een anekdote die McCarroll blijkbaar nog steeds erg hoog zit.
Nu in het nieuws