België verliest met 0-2 van Bulgarije

België is de kwalificaties voor het Europees kampioenschap voetbal in 2004 in Portugal begonnen met een nederlaag tegen Bulgarije: 0-2.

Belga

BR>

Het waren de Belgen die voor het eerste gevaar zorgden. Bassegio gaf de bal aan Bart Goor, die over schoot. Het schot van Emile Mpenza in de veertiende minuut scheerde maar net over. Nog even later kopte Peter Van Der Heyden de bal in de handen van Bulgaarse keeper.

De eerste echte doelgerichte actie van de Bulgaren toonde al meteen aan hoe kwetsbaar de Belgen achterin waren. Zoran Iankovic kon, op aangeven van Martin Petrov, ongehinderd binnentrappen: 0-1.

De Rode Duivels hadden enkele minuten nodig om van deze opdoffer te bekomen. Vijf minuten voor de rust ging Mpenza net buiten het strafschopgebied neer. De vrijschop leverde niets op. De Belgen gingen met een 0-1 achterstand rusten.

Net na de rust kwam Mbo Englebert Gaëtan Englebert vervangen. Een vrijschop van Bassegio in de 59e minuut werd door Wesley Sonck met het hoofd verlengd maar keeper Zdravkov stond in de weg.

Een fout op de Bulgaar Balakov enkele minuten later, leverde een vrijchop op een gevaarlijke plaats op. Het schot van Stilyan Petrov werd van richting veranderd. Geert De Vlieger kon er niet meer bij: 0-2. Bob Peeters was even daarvoor ingevallen in de plaats van Peter Van Der Heyden. Emile Mpenza moest de plaats ruimen voor Bernd Thijs.

Het bracht geen zoden meer aan de dijk. De Belgen starten met een slecht resultaat aan de Europese kampioenschappen 2004.