Antwerpse agenten gewond bij schermutselingen met dronkaards

Print
Bij schermutselingen met dronkaards zijn dinsdagnacht in totaal drie politie-inspecteurs gewond geraakt. Twee van hen zijn daardoor een aantal dagen werkonbekwaam. Dat bevestigt de woordvoerder van de Antwerpse lokale politie woensdag.
Dinsdagavond om 23.00 uur moest de politie uitrukken voor een klacht van nachtlawaai in een woning aan de Lange Van Bloerstraat in Antwerpen. Toen de agenten ter plaatse kwamen, hoorden ze inderdaad luide muziek tot op straat. Ze vroegen de bewoner om de muziek wat zachter te zetten, maar deze weigerde. De dronken bewoner wond zich op en gaf één van de agenten een vuistslag. In de schermutseling die daarop volgde, raakten beide inspecteurs gewond. Eén van de inspecteurs is 3 dagen werkonbekwaam, de andere 6 dagen.

Om 4.15 uur belde een getuige de politie. De man had in de Volkstraat opgemerkt hoe drie mannen bezig waren autobanden stuk te steken. De mannen, waarvan twee in dronken toestand, werden onderschept. Uiteindelijk bleek dat van 21 auto's, allemaal geparkeerd in de Volkstraat, de banden waren stukgestoken. Op het ogenblik dat één van de verdachten in het politievoertuig werd geplaatst, gaf hij een kopstoot aan een agent. Na verzorging in het AZ Sint-Elisabeth mocht de agent weer naar huis.
Nu in het nieuws