Dua neemt maatregelen na nieuwe fraude Leefmilieu

Print
Het team dat het MINA-fonds (het Milieu-en Natuurfonds) beheert, wordt onder toezicht geplaatst van de afdeling Boekhouding en Begroting van het departement Leefmilieu en Infrastructuur. Dat heeft Vlaams minister van Leefmilieu en Landbouw Vera Dua beslist nadat bij de controle van de fraude gepleegd door een stagiaire-boekhoudster, een nieuw geval van fraude is vastgesteld.
Eind augustus werd een 22-jarige stagiaire-boekhoudster van het departement Leefmilieu van de Vlaamse gemeenschap aangehouden toen ontdekt werd dat ze voor minstens 700.000 euro gefraudeerd had. De vrouw uit Scherpenheuvel-Zichem bevoordeligde zichzelf en haar entourage door middel van overschrijvingen en valse arbeidscontracten. De omvang van de nieuw ontdekte fraude zou veel beperkter zijn. De betrokken werknemer heeft bekend en een administratieve tuchtprocedure is ingezet. Brussels parketwoordvoerder Jos Colpin verklaart omtrent de nieuwe fraude dat niemand ter beschikking is gesteld van het parket.

Minister Dua besliste onder meer dat een grondige analyse wordt gemaakt van de bestaande werkwijze en dat voorstellen moeten geformuleerd worden die de mogelijkheid tot frauderen aan banden leggen. Met deze en andere maatregelen wil de minister paal en perk stellen aan de misbruiken die hebben plaats gevonden. Ze beklemtoont dat het hier gaat om misbruiken van enkelingen tegenover de vele honderden ambtenaren uit haar diensten die haar volle vertrouwen blijven genieten.
Nu in het nieuws