Think Media: CBF moet nog groen licht geven voor inbreng Tony Gram

Mediabedrijf Think Media hoopt deze maand nog het licht op groen te krijgen van de Commissie voor het Bank- en Financiewezen (CBF) rond de investering van 1,7 miljoen euro door de Antwerpse zakenman Tony Gram. Een revisorenbedrijf werkt momenteel aan een onafhankelijke waardering van de Think Media groep, zo vernam Belga van secretaris-generaal Frank Van Damme van de mediagroep.

Belga

Begin mei bereikte het bedrijf met Kempenaar Gram een akkoord over een kapitaalsverhoging. De zakenman zou in ruil daarvoor een belang van 17,42 procent (of 57.842 aandelen) in Think Media krijgen. Tevens nam Gram zowat tien procent over van de aandelen van Maurice Develder, de gewezen gedelegeerd-bestuurder van de groep die al sinds 22 april in voorhechtenis zit, onder meer op verdenking van beursmanipulatie.

Omdat er door de overname van aandelen van Develder door Gram een wijziging gebeurt van referentie-aandeelhouder, trad er bij de CBF een procedure in werking om te bepalen of de prijs die werd betaald voor dat aandelenpakket, wel lager lag dan de beursnotering van het aandeel. Omdat er aanwijzingen zijn dat Develder zich bezondigde aan beursmanipulatie, loopt de vergelijking met die beurskoers evenwel mank, legt Frank Van Damme uit.

Om elke twijfel uit te sluiten, voert een revisorenbedrijf nu een onafhankelijke waardering van Think Media uit. "Daaraan wordt momenteel de laatste hand gelegd. Alles hangt daarna af van de CBF. Die evaluatie kan gemakkelijk twee tot drie weken in beslag nemen, maar we hopen ze nog in september te krijgen", weet Van Damme. Wanneer de financiële injectie van Gram dan kan worden volgestort, staat nog niet vast. Eerst moet de algemene vergadering nog worden samengeroepen en daarvoor moet een termijn van vijftien dagen worden gerespecteerd. Van Damme bevestigt dat de kapitaalinjectie van Tony Gram geen overbodige luxe zal zijn. "Het geld is belangrijk om alle engagementen naar onze dochters en leveranciers na te komen", aldus Van Damme. Think Media is eigenaar van De Vrije Pers (uitgever van de magazines P-Magazine en Ché) en bezit de helft min één aandeel in de commerciële radiozender 4FM.

Naast het onderzoek naar vermeende beursmanipulatie, lopen rond Develder nog verschillende onderzoeken naar omkoping bij het bekomen van de licentie voor 4FM, oplichting van reclameregie Streep van De Lijn en het opzetten van een carrousel van fictieve facturen vanuit dochterbedrijven van Think Media met het bedrijf van Frank Verstraeten, de eigenaar van de vroegere Zillion. Bovendien wordt nog gezocht naar 24.000 aandelen van Think Media die ooit in het bezit waren van Develder, maar ondertussen spoorloos verdwenen. Het gerecht gaat na of de aandelen niet gebruikt zijn als smeergeld bij bepaalde operaties.