Belgisch WTC-slachtoffer in Anderlecht begraven

Print
Patrice Braut, het enige Belgische slachtoffer van de aanslag op de tweelingstorens van het World Trade Center, is woensdagnamiddag symbolisch begraven in Anderlecht, de gemeente waar hij opgroeide. Braut was aan het werk in de noordelijke WTC-toren toen die door het eerste gekaapte vliegtuig werd doorboord. Zijn lichaam werd nooit teruggevonden.
Braut was manager voor het bedrijf Marsh & McLennan. Zes jaar geleden vertrok hij naar New York om er op de hoofzetel van het bedrijf, op de 97ste verdieping van de noordelijke WTC-toren, te werken. Eén jaar na de tragische gebeurtenis organiseerden zijn ouders, Michel en Paola Braut, samen met de gemeente een uitvaart in de Sint-Pieter en Guidokerk van Anderlecht, niet ver van zijn ouderlijk huis. De kerk was gevuld met enkele honderden mensen, vooral Anderlechtnaren en kennissen van de familie. Ook burgemeester Jacques Simonet en een vertegenwoordiger van het Hof waren op de dienst aanwezig.

De dertigjarige Braut werd symbolisch begraven in een witte kist, waarin een urne met aarde van Ground Zero en enkele persoonlijke voorwerpen van Patrice werden gelegd. De kist werd na de kerkelijke dienst begraven op het gemeentelijk kerkhof Vogelzang. Aan de gevel tegenover de ouderlijke woonst van Braut, aan het De Lindeplein, wordt een gedenkplaat gehangen.
Nu in het nieuws