Ronde van de Toekomst (5-14 september) met drie Belgische teams

Vlaanderen-T Interim, Landbouwkrediet-Colnago en Marlux-Ville de Charleroi zorgen voor de Belgische inbreng in de Ronde van de Toekomst, die donderdag van start gaat in Saint-Grégoire in de buurt van Rennes.

Belga

De Belgen bekampen in de kleine broer van de Tour Bigmat-Auber 93, Bonjour, Euskaltel-Euskadi, FDJ.com, Jean Delatour, Kelme-Costa Blanca, Once-Eroski, Phonak, Perutnina-KRKA, Telekom, Saint-Quentin-Oktos, de jongerenploegen van Crédit Agricole, Mapei-Quick Step en Rabobank en de nationale selecties van Frankrijk, Rusland, Tsjechië en Noorwegen. Roger Swerts selecteerde Jan Kuyckx, Jurgen Vandewalle, Wim Vanhuffel, James Vanlandschoot, Nico Sijmens en Stijn Devolder. Gérard Bulens stelt slechts een landgenoot op: Erik Lievens. Hij krijgt het gezelschap van Popovych, Timochine, Scamardella, Bileka en Anza. Didier Paindaveine heeft onder meer Johan Dekkers en Johan Coenen bij zich.

"De Ronde van de Toekomst is de laatste jaren bijzonder zwaar geworden", zegt Roger Swerts. "Niet zozeer inzake parcours, maar vooral inzake bezetting. Sinds de sterkste profploegen met hun beste jongeren naar de Tour de l'Avenir komen, is het voor ploegen als de onze zeer zwaar geworden om nog te kunnen uitblinken zoals indertijd met Glenn D'Hollander. Voor een goed klassement hopen we bij Vlaanderen-T Interim vooral op Nico Sijmens. Vandewalle, Devolder en de snelle Vanlandschoot zijn de vrijbuiters in de etappes."