Tropische storm Hagupit bedreigt Hongkong

Print
Hongkong wordt sinds woensdag bedreigd door razende winden en hevige regenval. Als gevolg van de tropische storm, die de naam Hagupit kreeg, liepen al drie mensen verwondingen op. De autoriteiten in Hongkong hebben het noodsignaal 8 uitgeroepen, de derde hoogste alarmfase.
Hagupit verplaatst zich langzaam richting het westen en noordwesten. Woensdagmorgen bevond hij zich nog op zo'n 160 kilometer van Hongkong. Volgens de lokale televisiezender liepen drie trampassagiers verwondingen op toen steigers in de buurt van een tramhalte het begaven door de strakke wind. De meteodiensten in Hongkong hebben alle scholieren en studenten aangeraden om naar huis te gaan. Alle scholen en heel wat gebouwen waar openbare instellingen zijn gevestigd, zullen de deuren sluiten.

Deze omschakeling van het anders extreem drukke leven in de metropool veroorzaakte woensdag een overbelasting van het telefoonnet. De handelsacties op de beurs van Hongkong zijn opgeschort. Ook alle ferrybedrijven schrappen hun vaartochten.
Nu in het nieuws