Interbrew verhuist productiecapaciteit: 80 nieuwe banen in België

De verschuiving van de productiecapaciteit bij Interbrew levert in België 80 nieuwe arbeidsplaatsen op. Dat werd dinsdag vernomen bij Guy Dewulf, woordvoerder van de Belgische brouwerijgroep. Interbrew wil zijn productiecapaciteit in West-Europa beter benutten. De brouwerijgroep liet daarom gisteren/maandag weten dat het de productie in de fabrieken in Manchester en Breda zal afbouwen. Hierdoor staan 403 banen op de helling.

Door de sluiting van brouwerij Oranjeboom in Breda moet Interbrew 2 miljoen hectoliter productiecapaciteit herverdelen. Een groot deel van die productie wordt overgebracht naar de brouwerijen in Leuven en Jupille, aldus Dewulf.

Zo zal Leuven 600.000 hectoliter extra produceren. Ook de afvullijn voor blikken - goed voor 1,1 miljoen hectoliter - verhuist van Breda naar de Vlaamse-Brabantse stad. Daarnaast zal in Leuven 200.000 hectoliter extra in vaten worden afgevuld, 16.000 hectoliter in flesjes met waarborg en 55.000 hectoliter in wegwerpflesjes.

In Jupille zal de productie worden verhoogd met 800.000 hectoliter. Daarnaast wordt 200.000 hectoliter extra afgevuld in vaten en 180.000 hectoliter in flesjes met waarborg. Door die verschuivingen komen er in Leuven 70 arbeidsplaatsen bij, in Jupille 10.

Ook in het Nederlandse Dommelen komt 200.000 hectoliter productie bij, net als in de brouwerijen van Belle-Vue (14.000 hectoliter) en Bremen (180.000 hectoliter). De 1 miljoen hectoliter productie op vaten in Manchester wordt binnen het Verenigd Koninkrijk verdeeld naar de brouwerijen in Magor en Preston.

Inmiddels heeft de directie in Nederland al een eerste contact gehad met de vakbonden, weet Dewulf. Zo werd het advies gevraagd van de ondernemingsraad - de normale procedure in Nederland.

Nu in het nieuws