Bush neemt dreigingen van nieuwe aanslagen "zeer ernstig"

Print
De Amerikaanse president George W. Bush neemt de bedreigingen van nieuwe aanslagen tegen de Verenigde Staten "zeer ernstig". Vice-president Dick Cheney heeft zich ondertussen teruggetrokken op een sterk beveiligde plaats, die geheim wordt gehouden.
"We nemen elke dreiging au serieux. Ze doen ons immers denken aan de dreigingen die ons vlak voor de aanslagen op 11 september bereikten", aldus president Bush dinsdag. De president benadrukte ook dat "alles gedaan wordt om het Amerikaanse volk te beschermen".

Wegens de dreiging van nieuwe aanslagen tegen de VS heeft vice-president Dick Cheney zich teruggetrokken in een beveiligde, geheime schuilplaats, zegt een zegsman van de Amerikaanse administratie. De Amerikaanse autoriteiten kwamen tot hun besluit tot verhoogde paraatheid nadat de geheime diensten de afgelopen dagen een intensieve communicatie tussen mogelijke terroristen en sympathisanten hadden onderschept. Toch zijn er volgens minister van Justitie Ashcroft geen aanwijzingen voor doelgerichte aanslagen in de VS zelf. Hij riep burgers op waakzaam te zijn maar hun plannen niet te wijzigen.

Ondertussen zijn dinsdag alle Amerikaanse strijdkrachten in de Golf in de hoogste staat van paraatheid gebracht. Dat heeft een hoge functionaris van de Amerikaanse defensie dinsdagavond bevestigd.
Nu in het nieuws