Verdachte Soham-moorden nader psychisch onderzocht

De verdachte van de moord op de Britse meisjes Holly en Jessica wordt psychisch nader onderzocht. De 28-jarige Ian Huntley verscheen dinsdag voor het eerst voor de rechter, maar artsen hebben om enkele weken uitstel gevraagd. Zij willen nader bekijken of Huntley geestelijk in staat is om berecht te worden. Dat heeft een rechter dinsdag meegedeeld.

Ian Huntley wordt verdacht van ontvoering van en de moord op Holly Wells en Jessica Chapman. Beide tienjarige meisjes uit het Britse Soham verdwenen op 4 augustus. Twee weken later werden hun lichamen in een nabijgelegen bos gevonden. Huntley was conciërge op hun school. Na zijn arrestatie is hij opgesloten in een zwaarbeveiligde psychiatrische inrichting. Als de psychiaters uiteindelijk beslissen dat Huntley niet in staat is om terecht te staan, moet een jury bepalen of dat inderdaad zo is.

De conciërge is dinsdag wel naar het gerechtsgebouw in Peterborough overgebracht. Daarbuiten wachtten ongeveer driehonderd mensen de politiebus op. Zij gooiden met eieren en plastic flessen. De politie pakte een persoon op. Na acht minuten werd Huntley weer weggebracht.

De verdachte zal op 8 oktober weer voor de rechter moeten komen. Huntleys vriendin Maxine Carr, ook verdacht, zou wel in staat zijn om te worden berecht.

Nu in het nieuws