Real Madrid zakt met B-elftal of naar Anderlecht

Anderlecht ontvangt woensdag Real Madrid, maar geen kat in Brussel en omstreken die daar wakker van ligt. Zelfs Aimé Anthuenis overweegt enkele spelers - Jan Koller op kop - te laten rusten voor het verplicht nummer.
BR>
Of Anthuenis tegen zijn principes in daadwerkelijk titularissen op de bank gaat zetten, beslist hij dinsdag pas. «Ingrijpende veranderingen moet je niet verwachten», waarschuwt hij. «Wie ik laat rusten, weet ik nog niet. De Boeck (kuit, nvdr) is wellicht fit. Eventueel mag Koller, die zaterdag een bal op zijn gekloven wenkbrauw kreeg, rusten. Youla, Aruna, Van Diemen en Pirard komen in aanmerking om te spelen.» Of het bestuur dat zo'n goed idee vindt, valt te betwijfelen. Het prestige en de UEFA-winstpremie van 13 miljoen gooit de club niet graag zomaar te grabbel. Het al lang gekwalificeerde Real Madrid kan de slotmatch schijnbaar helemaal niet meer schelen. Met Raul, Figo, Morientes, Mc Manaman, Hierro, Roberto Carlos, Helguera, Makelele en Guti onbreken negen basisspelers. Of Anderlecht nog wel motiverend is tegen Real B te spelen? Michel Verschueren: «Natuurlijk! Dit is een droomapotheose. We konden ons geen betere vriendschappelijke prestigematch wensen.»

Kapitein Glen De Boeck: «Als één speler van de 30-koppige Real-kern naar Anderlecht zou willen komen, zou heel Sporting blij zijn met zo'n transfer. Real B doet mee voor de titel in Spanje. Het blijft uitzonderlijk tegen Madrid te mogen voetballen.» Aimé Anthuenis, tenslotte: «Ik praat niet over een B-ploeg. Waren Inzaghi en Ravanelli B-spelers bij Lazio? Real blijft met enkele vervangers de beste ploeg van Europa.»

Respect
Manager Verschueren wond zich op over de berichten die de voorbije dagen de pers haalden. Zoals dat Gouden Schoen-attractie Hedvika en Jan Koller uit elkaar zouden zijn, wat Koller zelf trouwens meteen tegensprak. Verschueren: «Een supporter moet maar een e-mail met dat nieuws de wereld insturen en het spel zit op de wagen. Niks is nog te controleren.» Of zoals dat Anderlecht zijn recettes niet heeft aangegeven om minder belastingen te betalen. «Vroeger was er respect voor de winnaar. Nu wordt op allerlei soorten manieren gezocht hoe de winnaar kan gepakt worden. Niemand heeft godverdomme zaken met wat we met ons geld doen. Al dat gelul. Er wordt hier niet meer over voetbal gesproken. Bel naar de vorige burgemeester D'Hoogh om te vragen of we ooit iets fout gedaan hebben.» Alsof dat niet genoeg was, beginnen ook de Anderlecht-sterren zich te roeren. Bart Goor begint luidop te dromen van een transfer naar het buitenland, de manager van Jan Koller verklaarde in een Engelse krant dat Fulham een nieuw bod gaat uitbrengen op Koller, Alin Stoica is niet happig om een nieuw contract te ondertekenen en Tomasz Radzinski is boos op Aimé Anthuenis omdat hij altijd vervangen wordt.

.

Nu in het nieuws