Louis Michel lijsttrekker MR voor Senaat

De Mouvement Réformateur (MR) heeft zaterdag de lijsttrekkers aangeduid voor de wetgevende verkiezingen van 2003. Minister van Buitenlandse Zaken en vice-premier Louis Michel voert de Senaatslijst aan. Lijsttrekker voor de Kamer in het arrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde wordt Daniel Ducarme, voorzitter van de MR en Europees volksvertegenwoordiger.

Belga

BR>

In Henegouwen is Hervé Hasquin, minister-president van de Franse Gemeenschap, de nummer één op de Kamerlijst. In Luik vervult Didier Reynders, thans minister van Financiën, die rol. In de provincie Namen trekt volksvertegenwoordiger Anne Barzin de MR-Kamerlijst.

Voor de provincie Luxemburg wordt minister van Binnenlandse Zaken Antoine Duquesne lijsttrekker voor de Kamer, "indien hij niet opkomt voor de Senaat. In dat geval wordt de Kamerlijst getrokken door volksvertegenwoordiger-burgemeester Philippe Collard uit Bastenaken", preciseert de MR.

In Waals-Brabant wordt Charles Michel, Waals minister van Binnenlandse Aangelegenheden, de eerste naam op de Kamerlijst voor de MR.