Filipijn slaat 14 Zwitsers het ziekenhuis in

Een 32-jarige man uit de Filipijnen heeft vrijdagmiddag in het Zwitserse dorp Obfelden bij Zürich veertien voorbijgangers met een ijzeren staaf het ziekenhuis ingeslagen voor hij in een streekbus kon worden overmeesterd. Van twee van zijn slachtoffers, een jongetje van drie en een man van 69, was de toestand zorgwekkend.

AP Ned

De Filipijn belde vrijdagmiddag aan bij een huis in Obfelden en vroeg naar zijn zuster. Een vrouwelijke bewoonster van het huis zei niet te weten waar de zus van de man was en kreeg een klap in het gezicht. Met een ijzeren staaf trok de man vervolgens het dorp in. Het jongetje en diens grootmoeder waren zijn eerste slachtoffers. Beide werden op het hoofd geslagen.

De man reed met zijn auto in op een fietser, botste tegen een café en viel daar een vrouw aan. Buiten het café deelde hij klappen uit aan drie bejaarde vrouwen. Daarna rende hij naar het nabijgelegen busstation en stormde een bus binnen, waar hij op willekeurige passagiers begon in te slaan. De chauffeur en een van de passagiers wisten de Filipijn uiteindelijk te overmeesteren.

Volgens de Zwitserse televisie was de man enkele uren eerder ook al in het dorp geweest. Hij zou naar zijn zuster hebben geïnformeerd en mensen hebben gevraagd naar hun religieuze overtuiging. De politie wilde dat niet bevestigen. Evenmin wilde de politie iets bekendmaken over mogelijke motieven. Of de man in Zwitserland woont is onbekend.