Status quo voor logiessector aan de kust in juli

Ondanks het minder zonnige weer tijdens de maand juli heeft de logiesverstrekkende sector aan de kust toch een status quo kunnen bereiken. Dat heeft Vlaams minister voor toerisme Renaat Landuyt (sp.a) dinsdag bekendgemaakt. De dagjesmensen lieten het wel afweten.

BR>

Minister Landuyt en het West-Vlaamse provinciaal autonoom bedrijf voor toerisme Westtoer hebben net als tijdens het vorige zomerseizoen de toeristische sector bevraagd. Dat gebeurde aan de hand van 200 toeristische contactpunten, namelijk bij verhuurkantoren, hotels, campings, vakantiedorpen, restaurants, cafés en attracties.

Uit de cijfers blijkt dat de toeristische sector aan de kust in mei 8,7 procent meer omzet boekte. Voor juni ging het om een stijging van 3,3 procent. Volgens Landuyt het bewijs dat de kust meer en meer een vakantiebestemming voor heel het jaar wordt.

In juli werden de volgende cijfers genoteerd: - 0,4 procent voor de logiessector, -8,1 procent voor het dagtoerisme, +7,8 procent voor de attracties en -4,8 procent voor de restaurants. In totaal deed de sector het de voorbije maand 0,2 procent slechter in vergelijking met juli 2001.

Opgesplitst per logiessector boeken de campings de grootste winst (+3,9 procent) in vergelijking met juli vorig jaar. Het sociaal toerisme steeg met 2,8 procent en de vakantiewoningen met 0,2 procent. De bezetting van de vakantiedorpen bleef identiek. De hotels, die vooral afhankelijk zijn van korte verblijven en late beslissers, tekenden een verlies van 2 procent op.

Nu in het nieuws