Zomerse beiaardconcerten in Leuven

Zoals elke zomer klinkt Leuven weer mooi. Elke vrijdagavond van augustus kan je er vanaf 21u luisteren naar beiaardconcerten. Dat kan op een van de tavernes op het Mgr. Ladeuzeplein, waar je de beiaardier live aan het werk kan zien op een videoscherm. Maar het meest rustige plekje om van de muziek te genieten is het theatertje in de literaire tuin, achter de centrale bibliotheek.
BR>
Op 2 augustus speelt Luc Rombouts, universiteitsbeiaardier van Leuven, beroemde thema's. Op 9 augustus is de Nederlandse Frank Steijns te gast. Hij brengt werken die gebaseerd zijn op originele vioolmuziek. Op 16 augustus giet de Deense Ann-Kirstine Christiansen Leuven vol Scandinavische klanken. Op 23 augustus sluit een vierhandig concert van The Bells' Angels (Twan Bearda en Luc Rombouts) de reeks af met bewerkingen van Bizet en Verdi.

Op zaterdag 24 augustus vindt de zevende Beiaard & Boekenmarkt plaats, met als thema 'Er was eens...'. Ook dan hoor je beiaardklanken op het Ladeuzeplein en kan je naar een animatieprogramma in de universiteitsbibliotheek. Alvast meegeven dat Luc Rombouts verzoeknummers zal spelen op de beiaard. Een keuzelijst vind je op www.kuleuven.ac.be/cultuur/keuzelijst.htm. Stuur je lievelingsnummers vóór 23 augustus naar cultuur@kuleuven.ac.be of fax ze naar 016-320.344.
Nu in het nieuws