Los Angeles Times kent moordenaar van Tupac Shakur

De beroemde hiphopster Tupac Shakur is in opdracht van diens rivaal Notorious B.I.G. doodgeschoten door de gangster Orlando Anderson. Dat weet de Amerikaanse krant The Los Angeles Times.

Belga

Het dagblad speurde een jaar lang naar de toedracht van de beruchte moord en onthult dit weekeinde de resultaten van zijn detectivewerk. De in Los Angeles wonende Shakur werd in 1996 doodgeschoten toen hij in een wagen over de befaamde Strip in Las Vegas reed. Niemand werd ooit veroordeeld voor de moord. In die tijd woedde immers een enorme rivaliteit tussen rappers van de Amerikaanse Westkust en de Oostkust.

De avond van de moord hadden Shakur en diens bodyguards de 21-jarige Anderson aangevallen. Die nam meteen contact op met rapper en Shakur's aartsrivaal Notorious B.I.G., echte naam Christopher Wallace. Wallace was naar verluidt bereid 1 miljoen dollar te betalen voor de moord. Hij speelde Anderson tevens het moordwapen door. En zo geschiedde.

Het is evenwel weinig waarschijnlijk dat de moord op Shakur ooit nog in een rechtszaal opduikt. Zowel Anderson als Wallace zijn intussen ook vermoord.