Vriend van drugsdode in Wevelgem beticht van schuldig verzuim

De onderzoeksrechter in Kortrijk heeft een 30-jarige man aangehouden die zaterdag geen hulp verleende toen zijn vriendin in een Wevelgems motel overleed aan een overdosis drugs.

Belga

Het koppel kwam vrijdag toe in het motel en bracht er de nacht door. Zaterdag omstreeks 17 uur ging de man, die in Deerlijk woont, weg. De moteluitbaatster vond het vreemd dat het meisje er niet bij was en ging de kamer controleren. Ze vond er het levenloze lichaam van de 21-jarige vrouw uit Harelbeke.

De wetsdokter stelde vast dat de vrouw al rond de middag was overleden. Haar vriend is dus nog enkele uren bij haar geweest maar lichtte geen hulpdiensten in over het zieltogen of het overlijden van het slachtoffer.

De politie speurde de man op en pakte hem zondagmorgen op. Hij werd inmiddels voor de onderzoeksrechter geleid die hem liet aanhouden wegens schuldig verzuim, bezit en handel van verdovende middelen en toedienen van verdovende middelen met de dood tot gevolg.

Onduidelijk is nog of de man de drugs aan de vrouw heeft toegediend of zij het middel zelf nam, aldus het Kortrijkse parket.