Wallonië voor het eerst met stand op Gentse Jaarbeurs

In de hallen van Flanders Expo in Gent is zaterdag de 57ste "Internationale Jaarbeurs Vlaanderen" plechtig geopend. Gastland dit jaar is Tunesië. Vorig jaar steeg het bezoekersaantal van de Jaarbeurs met meer dan 10 procent. Een belangrijk evenement om het consumentenvertrouwen op te krikken in economische minder rooskleurige tijden, zei de Gentse burgemeester Frank Beke (sp.a) tijdens de openingsplechtigheid.

Belga

BR>

Een primeur zaterdag was de aanwezigheid van minister-president Jean-Claude Van Cauwenberghe van de Waalse regering. Voor het eerst heeft Wallonië een stand op de Gentse Jaarbeurs, met informatie en streekproducten uit het zuidelijke landsdeel. Van Cauwenberghe wil komaf maken met de clichés over Wallonië, meldde zijn kabinet, en voortgaan in "de logica van wederzijds respect die de Vlaamse en Waalse autoriteiten er sinds het begin van deze legislatuur op na houden".

De Jaarbeurs loopt nog tot en met zondag 22 september en kost de bezoeker ouder dan twaalf jaar 3 euro. Info: www.jaarbeursgent.be of tel: 09/222.40.22.