Ballonhappening Sint-Niklaas in mineur door slecht weer

Het slechte weer verstoort de ballonhappening van Sint-Niklaas. Zaterdag kon net als de avond voordien geen enkele ballon opstijgen vanop de Grote Markt. Ook voor zondag zien de weersvoorspellingen er weinig rooskleurig uit. Het publiek laat het dan ook afweten.

Belga

BR>

Het driedaagse evenement "Ballon 2002" hoort bij de vijf belangrijkste ballonhappenings ter wereld. De Sint-Niklase ballonmeeting is uniek omdat de ballons opstijgen vanuit het stadscentrum.

Normaal zakken zowat 50.000 toeschouwers af naar de Wase stad, maar dat aantal zal dit jaar een flink lager liggen. Door het slechte weer zijn immers voor de tweede dag op rij geen ballons kunnen opstijgen. Om het publiek niet helemaal te ontgoochelen werden zaterdagavond enkele exemplaren opgeblazen maar geen enkele piloot waagde ook effectief een vlucht.

Vrijdag zat de wind verkeerd en dreigden de ballons af te drijven naar de Antwerpse haven. Zaterdagavond strooide het regenweer roet in het eten. Een tegenvaller voor de organisatoren. Speciaal voor de meeting waren zo'n zestig piloten uit acht verschillende landen naar Sint-Niklaas gekomen.