Richard Krajicek laat voet opereren

De Nederlander Richard Krajicek gaat komende maandag onder het mes. De tennisser laat zich operen aan zijn linkervoet, die hij vorige week blesseerde in de eerste ronde van de US Open. Sportarts Peter Vergouwen heeft door middel van een MRI en een echo vastgesteld dat de pees onder Krajiceks linkervoet bijna helemaal is afgescheurd. Op advies van orthopedisch chirurg dr. Heijboer van Erasmus MC in Rotterdam zal hij de pees laten verwijderen.

Belga

Het herstel vergt tussen de twee en vier maanden. "Dat is behoorlijk lang, maar daarna ben ik wèl voor altijd van een zeven jaar oude blessure verlost", schrijft de 31-jarige Krajicek op zijn website. De geplaagde tennisser maakte deze zomer een spetterende rentree in het professionele circuit nadat hij bijna twintig maanden niet in actie was geweest wegens een elleboogblessure. Hij bereikte verrassend de kwartfinales van Wimbledon, het Grand Slam-toernooi dat hij won in 1996. In die kwartfinales werd hij uitgeschakeld door de Belg Xavier Malisse.

Krajicek is onzeker over een nieuwe rentree. "Kan ik het opbrengen om wéér te revalideren", vraagt hij zich af in zijn column in het tijdschrift Sportweek. "Een revalidatieproces is als een Dementor uit de Harry Potter-boeken: het zuigt alle energie uit je lijf. Heb ik na twee tot vier maanden nog de mentale moed om me weer in de jungle van het profcircuit te storten?" Krajicek weet het niet: "Maar ik hoef het ook nog niet te weten. Eerst die operatie, daarna zie ik wel weer verder."