US Open - Venus Williams door het oog van de naald

De Amerikaanse Venus Williams, titelverdedigster en tweede reekshoofd in New York, heeft zich dinsdag met heel veel moeite weten te plaatsen voor de kwartfinales van de US Open, de vierde en laatste Grand Slam van het seizoen. Williams had tegen haar als 14e geplaatste landgenote Chanda Rubin drie sets nodig: 6-2, 4-6 en 7-5.

Belga

Williams neemt het in de kwartfinales op tegen een andere landgenote, Monica Seles. Het zesde reekshoofd kende minder problemen tegen de als negende geplaatste Zwitserse Martina Hingis. Seles haalde het in twee sets: 6-4 en 6-2. Venus Williams, die in nauwelijks 145 minuten haar vorige drie tegenstandsters inblikte, stond dinsdag 1 uur en 53 minuten op het veld. De oudste van de Williams-zussen moest het onderste uit de kan halen om Rubin te verslaan. Van de vorige acht ontmoetingen tussen de twee, won Williams er nochtans zeven met de vingers in de neus.

De 22-jarige Venus Williams, tweevoudig winnares van de US Open, plaatste zich al voor de 18 keer in 20 deelnames voor de kwartfinales van een Grand Slam-toernooi. Zowel op Roland Garros als op Wimbledon verloor Venus dit jaar in de finale van haar zus Serena. Sinds haar verloren finale op Wimbledon is Venus Williams ongeslagen. De voorbije weken won ze de toernooien van Stanford, San Diego en New Haven.

De 28-jarige Monica Seles maakt jacht op een negende Grand Slam-titel. In New York won ze eerder al in 1991 en 1992. Seles won dit seizoen al drie toernooien (Hopman Cup, Doha en Madrid), speelde de halve finales op de Australian Open en de kwartfinales op Roland Garros en Wimbledon.