ModeMuseum opent op 21 september met groot feest

Het gloednieuwe ModeMuseum aan de Nationalestraat in Antwerpen wordt op zaterdag 21 september feestelijk geopend. Dat heeft Frank Geudens, gedeputeerde voor culturele instellingen van de Provincie Antwerpen, dinsdagmiddag aangekondigd. Zo komt er onder meer een openingshappening met een defilé van ontwerper Patrick van Ommeslaeghe en een project van Eric Verdonck.

BR>

Geudens wil bovendien op drie locaties in de Scheldestad "duidelijk maken dat het nieuwe museum geopend wordt". "Er komt een jazz-optreden op de Leopold De Waelplaats, een actie van de horeca op de Groenplaats en ook het Zuiderterras krijgt een aangepast decor", legt Geudens uit.

Daarnaast moet 21 september de Dag van de Modeklant worden. Geudens: "De omgeving van de ModeNatie zal in het teken van de opening staan. Er komen affiches bij de handelaars en klanten krijgen bij deze handelaars MoMu-hebbedingetjes zoals potloodjes, jojo's of zakspiegels."

Zaterdagnamiddag zal een kleine fanfare door de Sint-Andrieswijk trekken om de aandacht op het nieuwe museum te vestigen. 's Avonds volgt dan een volksfeest met optredens van onder meer de Sint-Andries MC's, en Coco Jr.

Geudens: "De opening van het ModeMuseum zal in dezelfde stijl gebeuren als het Diamantmuseum. Dat statement is overgekomen, die promotie-actie was geslaagd."

"Het ModeMuseum moet jaarlijks 50 tot 60.000 bezoekers trekken", aldus Geudens. "De provincie heeft het museum een dubbele opdracht gegeven: aantonen dat Antwerpen een internationale plaats heeft op gebied van mode en zo veel mogelijk belangstellenden, Antwerpenaren én toeristen, laten genieten van de mode."

De gehele renovatie van de ModeNatie op de hoek van de Nationalestraat en de Drukkerijstraat heeft zo'n 6 miljoen euro gekost. De provincie Antwerpen huurt samen met andere partners, zoals de mode-academie, het gebouw van de vzw Immode, die het pand voor de stad Antwerpen verhuurt.

De provincie heeft daarnaast nog zo'n 1,5 miljoen euro geïnvesteerd in de aankleding van het gebouw. Het ModeMuseum betaalt de vzw Immode jaarlijks ruim 1,2 miljoen euro huur voor ruim de helft van de beschikbare ruimte.

Nu in het nieuws