Rode Duivels sluiten stage af met oefenpartijen

De Rode Duivels hebben woensdagmiddag hun voorbereidende stage op de EK-kwalificatiewedstrijd van zaterdag tegen Bulgarije afgesloten met twee korte oefenpartijen tussen de mogelijke titularissen en hun vervangers, aangevuld met enkele belofteninternationals. Bondscoach Aimé Anthuenis probeerde twee ploegen uit, maar wie er zaterdag aan de aftrap verschijnt is nog altijd niet duidelijk.

Belga

Anthuenis moet in de komende uren en dagen nog enkele knopen doorhakken. Zo komen zowel Glen De Boeck als Daniel Van Buyten en Joos Valgaeren in aanmerking om in de centrale as plaats te nemen naast Timmy Simons. "Op technisch vlak is De Boeck de beste oplossing maar alles hangt af van welke aanvallers de Bulgaren zullen opstellen", aldus de bondscoach. Stijn Vreven ligt in de balans met Jacky Peeters voor de rechterflank, Peter Van der Heyden en Didier Dheedene azen beiden op de linkerflank. Alles hangt af van de manier waarop Anthuenis ten strijde wil trekken: aanvallend of verdedigend.

Ook op het middenveld zijn de problemen nog niet van de baan. Zo is Bart Goor op links nog altijd onzeker en wordt het op rechts kiezen tussen Gaëtan Englebert en Mbo Mpenza. "Bart Goor probeert morgen wat te lopen. Lukt hem dat niet, dan moet hij definitief verstek laten gaan", aldus Anthuenis.

De aanvoerder van de Rode Duivels zocht woensdag opnieuw kinesist Lieven Maeschaelck op, in een poging alsnog fit te raken voor de ultieme test van donderdag. In geval van forfait, is het meer dan waarschijnlijk dat Goor vervangen wordt door Koen Daerden. De jonge speler van Racing Genk stond woensdagmorgen tweemaal in de basis.

De Rode Duivels keren nu huiswaarts, dondermorgen verzamelen zij opnieuw in het Koning Boudewijnstadion.