Twee zweefvliegtuigen landen in tuin Britse koningin

Voor de ogen van de Britse koniging Elizabeth hebben twee zweefvliegers dinsdagnamiddag een noodlanding gemaakt in de tuinen van het kasteel van Balmoral, het Schotse buitenverblijf van de Britse koninklijke familie. Volgens een woordvoerder van het koningshuis is de veiligheid van de koningin nooit in gevaar geweest.

Belga

Zij kon door een raam van het kasteel zien hoe de twee piloten hun toestellen aan de grond zetten. Niemand raakte gewond bij het incident. De twee zweefvliegtuigen namen volgens de politie deel aan een wedstrijd in de buurt. Omdat ze niet meer konden profiteren van warme, opstijgende luchtstromen moesten de piloten noodgedwongen landden op het dichtstbijzijnde plat terrein.

In dit geval waren dat de tuinen van Balmoral. Volgens de politie is het niet onwaarschijnlijk dat de piloten niet eens wisten dat hun uitgekozen terrein het domein van Balmoral betrof. Sedert de aanslagen van 11 september werden de veiligheidsmaatregelen rond de Britse koningin drastisch verhoogd. Ze liet echter weten opgelucht te zijn dat de piloten veilig geland waren.