Nieuw luxehotel in Brussel in voormalig Hotel Central

Brussel zal in oktober een luxehotel rijker zijn. Dan opent het Brussels Marriott Hotel er zijn deuren. Met de opening komt er tevens een einde aan de soap rond de renovatie van Hotel Central, een huizenblok in hartje Brussel dat een aantal jaren geleden uitgroeide tot hét symbool van stadskankers in de hoofdstad.

Belga

Het 19-eeuwse gebouwenblok tegenover de Brusselse Beurs werd in 1987 door de familie Deluyck verkocht aan bouwpromotor Landmaster Invest en stond sindsdien leeg. Het huizenblok omvatte een vijftigtal kleine en middelgrote appartementen, bioscoop Ambassador, Hotel Central, café-chantant Taverniers en tal van kleine handelszaken.

Toen in 1994 bleek dat Landmaster het gebouw volledig wou platgooien en er een nieuw, veel groter hotelcomplex wou bouwen, kwam er zeer veel reactie. Uiteindelijk bereikten de stad Brussel, het Brussels Gewest en Landmaster Invest een akkoord om Hotel Central te renoveren. De eerste vergunningen werden in april 1997 afgeleverd. Het duurt evenwel nog tot 1 oktober 2002 vooraleer het vijfsterrenhotel Brussels Marriott er zijn deuren opent. Woensdag kon de pers al een glimp van het nieuwe luxehotel opvangen.

"De voorgevel van het voormalige Hotel Central werd behouden, de binnenkant werd verbouwd", aldus marketingdirecteur Sam Van Campenhout. Het Brussels Marriott Hotel, dat deel uitmaakt van hotelketen Marriott International, zal 218 kamers tellen en 60 parkeerplaatsen. Marriott International beheert al 2.600 hotels in de Verenigde Staten en 65 andere landen. De groep telt ongeveer 145.000 medewerkers en realiseerde in 2001 een omzet van 20 miljard dollar (19,5 miljard euro).