Telefacts-reportage: huiszoeking in bankfiliaal

Het Brusselse parket heeft woensdagmorgen het Fortisfiliaal aan de Kerkstraat in Tervuren doorzocht. Daar werkte de man die dinsdagavond werd opgepakt naar aanleiding van de omstreden Telefactsreportage rond pedofilie op het internet. Dat meldt VTM in zijn middagnieuws.

Belga

De dertiger werd dinsdagavond opgepakt in Tervuren. Daar ging een achtervolging aan vooraf, want toen de verdachte de agenten opmerkte die hem thuis opwachtten, maakte hij rechtsomkeer. Twee kilometer verder, in de buurt van het Afrika-museum, konden de agenten hem klissen.

De man legde, zoals maandag te zien was in het VTM-magazine, via een chatbox op het internet contact met een volwassen journaliste, die zich evenwel uitgaf voor een dertienjarig meisje. Daarbij deed hij oneerbare voorstellen. Later kwam het tot een ontmoeting tussen de man en het meisje annex de journaliste, die volledig werd opgenomen.

Aan het oppakken van de verdachte, gingen heel wat huiszoekingen vooraf. Zo werden bij de VTM documenten en videobanden meegenomen. Bij Telefacts-hoofdredacteur Eric Goens thuis namen de speurders diens pc, die gebruikt werd voor de reportage, in beslag.