Antwerpse douane vindt softdrugs ter waarde van 32 miljoen euro

De douane heeft begin juli een grote hoeveelheid softdrugs aangetroffen in het ruim van een schip dat de Antwerpse haven aandeed, zo heeft de woordvoerster van het Antwerpse parket woensdag gemeld. De speurders vonden 8 ton marihuana en 470 kilo hasj. De drugs hebben een totale straatwaarde van 32 miljoen euro.

Belga

De vondst van begin juli is de grootste vangst die de Antwerpse speurders de voorbije vijf jaar deden. Dit jaar alleen al heeft de douane 19 ton marihuana, bijna 5 ton hasj en 3,5 ton cocaïne onderschept.

Volgens het Antwerpse parket komt de marihuana meestal uit het Verre Oosten en Colombia, maar regelmatig ook uit Zuid-Afrika. De hasj komt voornamelijk uit Pakistan en Marokko, terwijl de cocaïne meestal uit Zuid-Amerika komt.

Het schip waarin de drugs begin juli gevonden werden, was afkomstig uit Kaapstad in Zuid-Afrika. Vermoedelijk was een deel van de drugs voor de Belgische markt bestemd, terwijl een groter deel naar Nederland getransporteerd zou worden om de coffeeshops te bevoorraden.