Allen Iverson op 18 september voor de rechter

Print
NBA-vedette Allen Iverson moet op 18 september in Philadlphia voor de rechter verschijnen. De sterspeler van de Philadelphia 76ers moet er zich verantwoorden voor zijn gedrag van begin juli. Hij wordt onder meer beschuldigd van huisvredebreuk, bedreiging met een vuurwapen en illegaal wapenbezit.
BR>
Allen Iverson drong op 3 juli gewapend het appartement van zijn neef binnen. De basketballer was op de bewuste dag naar verluidt op zoek naar zijn vrouw, die hij bij een ruzie op straat had gezet. In het appartement van zijn neef bedreigde Iverson volgens een ooggetuige een medehuurder met een wapen. Zijn oom Gregory, die hem vergezelde, wordt ook beschuldigd.

Voor Iverson is het niet de eerste aanvaring met justitie. In 1993 verbleef hij al eens vier maanden in de cel na een vechtpartij bij een bowlingbaan. In 1997 hield de politie Iverson staande omdat hij te snel reed. Bij een controle van zijn auto troffen de agenten daarop marihuana en een vuurwapen aan.

Er hangt de 27-jarige speler nu een lange gevangenisstraf boven het hoofd. In 2001 leidde hij zijn club naar de finale van de NBA en werd "The Answer" uitgeroepen tot MVP (Most Valuable Player), de beste speler.

.

Nu in het nieuws