Voorbereiding WK bereikt hoogtepunt

Print
Tijdens een persconferentie hebben de organisatoren van het WK wielrennen op de weg in Zolder de laatste ontwikkelingen toegelicht. Om dit alles in de schijnwerpers te zetten werden Robbie McEwen, Ludo Dierckxsens, Mario Aerts en thuisrijder Marc Wauters met de helicopter aangevoerd. Kosten noch moeite werden gespaard om dit WK tot een succes te laten uitgroeien. Zo werden er vooreerst hoorzittingen gehouden om de handelaars, wijkencomités en inwoners van Heusden-Zolder en Hasselt inspraak te geven.
Vooral wat betreft het probleem mobiliteit werden er grote inspanningen geleverd die vooral werden toegespitst op de wegwedstrijd van zondag 13 oktober, die zich uitten in een uitgebreid verkeersplan opgesteld in samenwerking met de federale politie, De Lijn, de brandweer en de betrokken politiezones. Voornaamste krachtlijn vormt zeker de B-dagtrip van de NMBS die vanaf 1 augustus in alle Belgische stations zal aangeboden worden. Kostprijs is 17 euro op zaterdag en 28 euro zondag, inbegrepen de shuttledienst vanuit het station Hasselt en het toegangsticket. Opmerkelijk gegeven is zeker dat diegenen die per auto naar Zolder komen, zullen afgeleid worden naar parkings in de omgeving zoals Hasselt, Halen, Houthalen-Helchteren, Zonhoven, Diest en Lummen van waaruit zij met gratis pendelbussen naar het circuit zullen gereden worden. Ook zullen drie gratis fietsparkings voorzien worden in de omgeving van het parcours.

Wat betreft de tickets lijkt het WK eveneens op koers met nu reeds meer dan 3000 verkochte tickets. Rob Beenders van de organisatiecomité verwoordde het als volgt: "Eén maand voor de afsluiting van het WK-veldrijden waren er 500 tickets verkocht en toch waren er uiteindelijk meer dan 30.000 verkochte tickets. Nu zijn er voor het WK op de weg al 3000 verkocht. Op 26 september a.s. eindigt de voorverkoop van de tickets en dan rekenen wij op 20.000 verkochte tickets in voorverkoop wat tegelijk financieel een break-even zou betekenen. Het hele WK werd gebudgeteerd op 250 miljoen oude Belgische frank tegenover 30 miljoen frank voor het WK-veldrijden. Naast de voorverkoop mikken wij op nog eens 30.000 verkochte tickets de dag zelf".

Naast het WK zelf hebben de organisatoren ook gezorgd voor een hele trits nevenaktiviteiten die zeker de dode avonduren op een gezellige manier zullen overbruggen. Details kunnen bekomen worden in de toeristische diensten van Hasselt en Heusden-Zolder die speciaal voor het WK hun openingsuren hebben uitgebreid. Dat het circuit van Zolder nog steeds een autosportcircuit is werd nogmaals bewezen door de afsluiter toen Marc Wauters, Ludo Dierckxsens en Mario Aerts een ritje maakten in de Porsche 993 bestuurd door Touringkampioen Dieter Martens.

.

Nu in het nieuws