België speelt 1-1 gelijk tegen Polen

Print
De Rode Duivels hebben woensdag in hun eerste wedstrijd onder Aimé Antheunis een 1-1-gelijkspel behaald in en tegen Polen. Voor de Polen scoorde Zurawski; Sonck maakte de gelijkmaker kort voor rust.
Polen begon gretig aan de wedstrijd en kwam al heel vroeg enkele keren voor het Belgische doel. In de zesde minuut stond het al 1-0 toen De Vlieger aan de rand van het strafschopgebied onder een hoog opbotsende center door ging en Zurawski simpel kon binnenkoppen in het leegstaande doel.

De Polen bleven controleren tot, halfweg de eerste helft, de Belgen het roer overnamen. Verder dan enkele kleine kansen via Mpenza en Baseggio raakten onze landgenoten echter niet en de Polen kwamen beetje bij beetje weer terug in de wedstrijd.

De slotminuten waren echter weer voor de Duivels. Twee minuten voor tijd schoot Vanderhaeghe rakelings naast, maar een minuut eerder had Sonck al de gelijkmaker gescoord: de Poolse keeper Majdan bokste een voorzet in de voeten van Goor, en deze lobde de bal over de keeper tot bij de Genkse spits, die rustig binnenkopte.

De tweede helft was er een met weinig kansen en veel wissels (acht aan beide kanten). De enige kans voor de thuisploeg kwam er al na vijf minuten via een schot van Kus, dat door De Vlieger overgetikt werd.

De Rode Duivels domineerden de tweede helft, maar echt veel kansen sproten daar niet uit voort. Emile Mpenza was in de 60e minuut het gevaarlijkst met een schot van aan de rand van het strafschopgebied; de ingevallen doelman Kowalewski kon net overtikken.

De enige andere kans die naam waardig kwam er in de 74e minuut, maar Sonck en Englebert konden in een rommelige fase voor doel niet afwerken. Het belangrijkste wapenfeit in de tweede helft was het debuut van de jongeren Koen Daerden en Jonathan Blondel.

.

Nu in het nieuws