Sociaal Forum in België van start op 21 september

Op 21 september gaat het Sociaal Forum in België (SFiB) officieel van start. Dit forum wil de dynamiek van het Wereld Sociaal Forum in het Braziliaanse Porto Alegre voortzetten en verspreiden in de Belgische steden, dorpen, wijken en scholen. In Porto Alegre kwamen nu al twee jaar op rij 60.000 mensen uit de hele wereld samen om te discussiëren over de gevolgen van de economische globalisering.

Belga

Meer dan 100 organisaties hebben zich al aangesloten bij het SFiB. Het Forum wordt op 21 september op gang geschoten in de lokalen van de Vrije Universiteit Brussel (VUB). In de voormiddag worden conferenties gehouden rond de zogenaamde "neoliberale" globalisering en mogelijke alternatieven. In de namiddag werken verschillende ateliers rond de "dreigende" privatisering van openbare diensten en publieke goederen.

In de volgende maanden zal het SFiB werken aan lokale Sociale Fora. Een samenkomst tussen deze lokale initiatieven in de lente van 2003 moet "de politieke wereld aan de vooravond van de federale verkiezingen interpelleren, aldus de organisatoren".