Stad Brussel en Memorial gaan nauwer samenwerken

De stad Brussel en de Memorial Ivo Van Damme gaan in de toekomst nauwer samenwerken. De concrete plannen moeten nog uitgewerkt en door het college van burgemeester en schepenen en de gemeenteraad goedgekeurd worden, maar burgemeester Freddy Thielemans, schepen van Sport Georges Dallemagne en Memorial-organisator Wilfried Meert tekenden donderdag al een intentieverklaring.

"De Memorial is een van de betere atletiekmeetings ter wereld met bijna altijd een vol stadion. Maar een van de zwakke punten is altijd de relatie met de stad geweest. Er is nooit officiële of formele steun geweest van Brussel. Die lancune willen we wegwerken. De Memorial moet een van de beteren blijven", stelde schepen Dallemagne. "We moeten tot een complementaire samenwerking komen. De stad zal de Memorial mee ondersteunen en de Memorial gaat de stad helpen bij de sportieve begeleiding en vorming van de jeugd", voegde burgemeester Thielemans daar aan toe. Er zullen in de toekomst ook 400 plaatsen worden voorzien voor jongeren uit achtergestelde Brusselse buurten.

Brussel was kandidaat om het wereldkampioenschap atletiek in 2003 te organiseren maar het ving bot. Een van de redenen was het ontbreken van een opwarmingspiste. Aan dat euvel wordt verholpen. Thielemans beloofde dat de piste er begin 2004 zou liggen. Wilfried Meert hoorde het graag. "De opwarmingspiste is absoluut noodzakelijk bij een kandidatuur. We mogen nu niet bij de pakken blijven zitten." En dat doet Meert op andere vlakken ook niet. Vanaf volgende winter gaat hij de 'woensdagen van de atletiek' organiseren. Bedoeling is dat elke week een andere topatleet jongeren zal begeleiden. Op het einde volgt een apotheose met een slotcompetitie.

Nu in het nieuws