Pan-Pacific Games - Ian Thorpe blijft steken op 5 gouden medailles

De prestatie van de dag, donderdag op de Pan-Pacific Games in het japanse Yokohama, kwam op naam van het Amerikaanse viertal Aaron Peirsol, Brendan Hansen, Michael Phelps en Jason Lezak die een nieuw wereldreccord vestigden op de 4 x 100 meter wisselslag met een tijd van 3:33,48.

Belga

Het wisselslagnummer was het laatste onderdeel op de Pan Pacific Spelen. De Amerikaanse ploeg veroverde in Yokohama 21 gouden medailles. Australië was tweede in het medailleklassement met elf gouden plakken. Anderszijds slaagde Ian Thorpe er niet in een zesde gouden plak te veroveren en moest het Australisch team het Amerikans viertal laten voorgaan.

Snel was eveneens de finale van de 100 meter vrije stijl vrouwen waarin Natalie Coughlin lange tijd de indruk gaf een nieuw wereldrecord te zullen zwemmen. Uiteindelijk strandde ze met een tijd van 53,99, een nieuw Amerikaans record en de snelste vierde tijd aller tijden. Haar vorige besttijd bedroeg 54,66 seconden. De Australier Grant Hacket kwam eveneens snel voor de dag op de 1500 meter vrije stijl. De wereldkampioen en olympisch kampioen kwam uit op 14:41,65, de op een na snelste tijd aller tijden.