Katholiek onderwijs weigert nieuwe bijeenkomst rondetafelconferentie

Het katholiek onderwijs weigert deel te nemen aan een eventuele tweede "zittijd" van de rondetafelconferentie over het onderwijs. Dat zei directeur-generaal André De Wolf donderdag op een persconferentie. Volgens De Wolf is het werk af en kijkt het katholiek onderwijs uit naar wat de Vlaamse regering met de resultaten gaat doen.

Belga

Het Vlaams Secretariaat van het Katholiek Onderwijs (VSKO) reageert daarmee op minister van Onderwijs Marleen Vanderpoorten (VLD), die eind juli aankondigde dat ze de centrale stuurgroep van de rondetafelconferentie gaat voorstellen een aantal thema's verder uit te diepen.

Maar volgens De Wolf is het VSKO niet van plan weer rond de tafel te gaan zitten. Hij erkent wel het probleem dat de vijfde werkgroep (over gelijke kansen) nog niet klaar is met haar werk en haar eindrapport in tegenstelling tot de vier andere werkgroepen nog niet heeft ingediend. De werkgroep respecteerde daarmee de afgesproken timing niet. Het VSKO spreekt van een "manoeuvre" en wijst erop dat de werkgroep gelijke kansen geleid wordt door een partijgenoot van Vanderpoorten.

Het VSKO vermoedt dat uitstel van het globale eindresultaat van de rondetafelconferentie Vanderpoorten bij de begrotingsopmaak 2003 zou toelaten "de kop in het zand te steken". Het katholiek onderwijs dringt echter aan op de uitvoering van de studie naar de objectiveerbare verschillen in het onderwijs.

Nu in het nieuws